Zwemmen met dolfijnen
Door: Manon Prins
Blijf op de hoogte en volg Manon
23 September 2015 | Dominicaanse Republiek, Puerto Plata
Op één van de laatste dagen was het dan zover. Op naar Ocean World! Bij aankomst kregen wij de keus om naast het zwemmen met dolfijnen ook met haaien te gaan zwemmen. Hiervoor hebben wij gepast, maar wij hebben daar wel even een kijkje genomen. Vele toeristen stonden in de rij om met kleine witte baby haaien te gaan zwemmen. Doordat het baby haaien waren zag het er niet zo eng uit als ik van te voren dacht. Als ik dit had geweten had ik misschien toch wel een rondje met deze beesten willen zwemmen.
Eenmaal aangekomen bij de dolfijnen hebben wij snel onze zwemvesten aangedaan. Met een groep van ongeveer 15 mensen gingen ik en mijn zus het avontuur aan. Wij moesten rustig het water in gaan zodat de instructeur ons nog wat uitleg kon geven. De dolfijnen zwommen toen al om ons heen en spetterde ons lekker nat. Na de uitleg mochten wij eindelijk de dolfijnen gaan aaien, er wel rekening mee houdend dat wij het luchtgat van de dolfijn niet aanraakte, zodat de dolfijn niet in paniek raakte. De dolfijnen sprongen over ons heen, wij voerde ze vis, knuffelde en kuste hen en vlogen met hun door het water. Het was zo’n mooie ervaring om met deze beesten te zwemmen. Iets wat ik zeker nog een keer ga doen, maar dan wel als ik kinderen heb. Dit is iets wat zij ook moeten ervaren.